Virusprogram.info

Skaffa dig ett virusprogram innan det är för sent!

Ta bort virus

Anledningen till att du alltid bör installera ett virusprogram så fort du börjar använda en ny dator är att du ska slippa virus, trojaner och andra skadliga program. Och den största anledningen till att du bör göra det direkt är att det är betydligt svårare för ett virusprogam att ta bort ett virus än att stoppa det. Förvisso lyckas virusprogramen oftast att ta bort dem utan problem, men det är inte alltid så enkelt. Så därför ska vi ni visa hur du tar bort virus.

Så tar du bort virus

Metod 1. Den klassiska metoden när du vill ta bort virus är att du helt enkelt djupskannar hela din dator med ett virusprogram och om den hittar något virus så tar antiviruset bort det. Det brukar funka, men inte alltid.

Metod 2. Stäng av alla icke nödvändiga datorprocesser med aktivitetshanteraren och koppla bort dig från nätet och försök igen. Eftersom flera processer är stängda kan det hända att viruset eller trojanen inte längre är aktivt vilket gör det lättare för virusprogrammet att ta bort det.

Metod 3. Om ditt virusprogram har hittat virus men inte lyckas få bort det med föregående metoder laddar du ner ett virusprogram som funkar som startskiva. Lägg virusprogrammet på en USB-sticka eller bränn programmet på en CD- eller DVD-skiva. Starta datorn från skivan eller USB-minnet genom att hålla ner F2 tangenten eller ändra i prioritetsordningen i BIOS. Skanna din dator igen och testa att ta bort viruset när virusprogrammet har hittat det. Det här brukar funka eftersom viruset eller trojanen inte är aktivt eftersom du startar från en startskiva.