Virusprogram.info

Skaffa dig ett virusprogram innan det är för sent!

Så gör du för att slippa virus

Installera all nödvändig programvara. Det första du bör göra om du vill slippa virus är att installera ett bra virusprogram och en brandvägg från tredje part eftersom Windows brandvägg inte är speciellt effektiv. Virusprogrammet bör även vara bra på att stoppa spionprogram för annars måste du även installera ett antispionprogram. Det allra bästa är egentligen att installera ett komplett säkerhetpaket som innehåller både ett virusprogram som stoppar all slags skadlig programvara och en brandvägg som stoppar otillåten trafik.

Var försiktig när du fildelar. Fildelning, laglig som olaglig, är nätets kanske största virusspridare. Det finns massor av virus dolda i seriösa filer och gott om trojaner som utger sig för att vara ett seriöst program. Tack och lov varnar ett bra virusprogram dig om du försöker på att öppna ett program som innehåller virus eller trojaner.

Var försiktig med din e-post. Du bör inte öppna e-post som kommer från okända avsändare och vara försiktig med att öppna e-postbilagor från dina vänner om du vill slippa virus. Dina vänner kan ovetandes ha drabbats av virus som de omedvetet sprider vidare via e-post. Skanna alltid bilagorna i din e-post med ditt virusprogram om det inte gör det automatiskt.

Var försiktig med nedladdning av tillägg. Det finns massor av tillägg och codec ute på nätet. Många gånger kräver vissa obskyra sajter att du laddar ner ett visst tillägg för att du ska kunna se en film, lyssna på en musikfil eller kunna köra ett spel. Gör inte det om du vill slippa virus. Kolla först upp om sajten eller tillägget är seröst genom att googla på nätet. Googla till exempel på ”sajtnamn” + ”scam” eller på ”Sajtnamn + virus” så kommer du snabbt att se om tillägget är okej.