Virusprogram.info

Skaffa dig ett virusprogram innan det är för sent!

Kommersiellt virusprogram

Även om ett gratis virusprogram kan vara riktigt bra på att stoppa virus och annan skadlig kod finns det flera fördelar med att använda ett kommersiellt virusprogram. Det är naturligtvis upp till dig om du tycker att det är värt att betala för dessa fördelar eller om du nöjer dig med ett gratis virusprogram.

Fördelar med ett kommersiellt virusprogram

Marginellt bättre på att stoppa virus

Ett kommersiellt virusprogram är snäppet bättre på att stoppa virus och andra sabotageprogram än ett gratis antivirus, men skillnaden är marginell. Om ett gratis virusprogram till exempel stoppar 950 hot av 1000 kanske den kommersiella versionen stoppar 970 – 980 hot av 1000. Den här skillnaden är så liten att den vanlige användaren inte behöver köpa ett virusprogram av den orsaken, men om du fildelar mycket, ofta surfar på osäkra hemsidor och laddar ner massor av program och filer kan det göra viss skillnad.

Utökad internetsäkerhet

Om du ska skaffa ett kommersiellt virusprogramingår ofta en riktigt bra brandvägg.  En bra brandvägg förhindrar att din privata information (såsom bankkontonummer, kreditkortsnummer och lösenord) sprids över nätet eftersom den blockerar all obehörig trafik. Det innebär att även om din dator drabbas av ett spionvirus så kan det inte skicka iväg din information. Ett kommersiellt virusprogram brukar även ha funktioner för säkrare e-handel, säkra banktransaktioner och en föräldrakontroll som gör att du kan se vad dina barn gör på nätet och som du kan blockera olämpliga sidor med.

Bättre kontroll

En annan stor fördel med ett kommersiellt virusprogram är att det registrerar alla viktiga händelser i din dator. Om du får problem med datorn kan du titta i historiken där alla installationer finns registrerade och som visar när dessa installationer skedde. Ditt antivirusprogram kan också visa var de installerade filerna finns i din dator och om de verkar seriösa eller inte. På så sätt blir det enklare för dig att felsöka din dator.

Bra extrafunktioner

Ett kommersiellt virusprogram brukar även ha flera prestandaoptimerande verktyg som defragmenterar din hårddisk bättre än Windows inbyggda defragmenterare, rensar registret på onödiga registerfiler och tar bort andra onödiga filer som ligger och skräpar i din dator.