Virusprogram.info

Skaffa dig ett virusprogram innan det är för sent!

Antivirus till Mac

Macen var under många år relativt förskonad mot virus och trojaner, men under de senaste åren har hoten ökat, något som 650 000 Mac-användare bittert fick erfara förra året när trojanen Flashback slog till. Flashback tog sig in genom ett säkerhetshål i Java och Mac OS X, så visst finns det säkerhetsluckor även på en Mac.

Än idag är det mycket säkrare att använda Mac OS X än Windows, men trojanen Flashback påminde oss om att även en Mac kan drabbas av skadlig kod. Risken för att en Mac drabbas av vanliga virus är mycket liten, men om vi tittar på annan skadlig kod (som många felaktigt också kallar för virus) så har risken för att drabbas ökat betydligt. Det är därför det har börjat dyka upp så många virusprogram för Mac på marknaden. Ett virusprogram stoppar nämligen all skadlig kod, inte bara virus.

3 virusprogram för Mac

Om du vill vara på säkra sidan bör du skaffa ett virusprogram för Mac. Vi rekommenderar följande virusprogram:

Kasperskys Security for Mac är en klassiker som har används av försiktiga Mac-användare under många år. Kaspersky stoppar all slags skadlig kod, ger ett skydd mot nätfiske och identitetstjuvar och har en avancerad föräldrakontroll.

Norton Antivirus for Mac stoppar all slags skadlig kod som försöker ta sig genom säkerhetshåll i din Mac (det var så Flashback tog sig in) samt identifierar och tar bort spionprogram som du redan har fått.

F-Secure Anti-Virus for Mac är ett grymt bra virusprogram som bara kostar hälften så mycket som andra virusprogram till Mac. F-Secure stoppar alla slags skadlig kod, uppdateras snabbt och påverkar inte din Macs prestanda.